GreenhouseTalent
Menu

ARTIST | DODIE

Dodie
DodieDodieDodie

Agenda

Van Youtube naar live op het podium, het gebeurt steeds vaker, zo ook bij dodie. Op zondag 10 februari komt ze voor de tweede keer naar België. Dit keer komt ze met haar eigenzinnige en aanstekelijke liedjes naar De Roma in Antwerpen.

 

De Standaard over haar concert vorig jaar in Brussel: "Youtube-fenomeen Dodie betovert La Madeleine. Geen radio, tv of reclame, en toch verkoopt Dodie Clark al haar zalen uit. De Britse maakt deel uit van de Youtube-generatie van muzikantenDodie: een hartsvriendin op afstand.”

 

De Britse Dorothy Miranda "dodie" Clark begon haar carrière in haar slaapkamer waar ze liedjes coverde met behulp van een ukelele. Op organische wijze groeide haar fanbasis uit tot ruim 1,7 miljoen abonnees en werden haar 154 video’s -een combinatie van origineel materiaal en covers op piano en ukelele- ruim 166 miljoen keer bekeken. Op haar vlog ('doddlevloggle’) houdt ze een virtueel dagboek bij en op haar VEVO kanaal ('dodieVEVO’) worden haar professionele muziek-video’s gretig bekeken.

 

dodie is zeer open en begaan met haar publiek. Ze deelt haar persoonlijk leven op een expliciete wijze met de buitenwereld. Zo sprak ze over haar ervaringen met geestelijke gezondheidsproblemen, biseksualiteit en het ondergaan van pestgedrag. In november 2017 bracht ze hierover het boek 'Secrets for the Mad: Obsessions, Confessions and Life Lessons’ uit.

 

dodie bracht inmiddels al twee EP’s uit: 'Intertwined’ (2016) en 'You’ (2017) die hoog scoorden op Spotify en de UK, US Billboard en Australian album Charts. Vandaag stelt ze haar nieuwste single 'HUMAN' voor.

 

Een mooi voorbeeld van echt muzikaal talent dat via YouTube de weg naar het grote podium heeft gevonden! Tickets te koop vanaf vrijdag 28 september om 10u via deroma.be.

Links | Dodie

Voorbije concerten van Dodie

  • 28.02.2018
    La Madeleine, Brussel
  • 26.02.2018
    Sugarfactory, Amsterdam