GreenhouseTalent
Menu

ARTIST | LUDOVICO EINAUDI

Ludovico Einaudi
Ludovico EinaudiLudovico EinaudiLudovico Einaudi

Agenda

Nadat het concert van Ludovico Einaudi op 25 maart in Koninklijk Circus op minder dan tien minuten uitverkocht was, voegt de Italiaanse componist en pianist een extra show toe. Op 16 april komt hij opnieuw naar Koninklijk Circus voor een intiem concert in trio bezetting. 

 

Ludovico Einaudi is de meest gestreamde klassieke componist ter wereld en heeft meer dan anderhalf miljoen albums verkocht. Met zijn minimalistische muziek veroverde hij de harten van miljoenen fans en trekt hij overal ter wereld volle zalen. Zijn concerten in België zijn ook keer op keer uitverkocht.

 

"Ludovico Einaudi in De Roma: het maximale minimalisme” **** De Morgen

 

De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films en televisieseries als 'Intouchables’, 'I’m Still Here’, 'Doctor Zhivago’ en 'Acquario’.

 

Daarnaast brengt hij met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn "I Giorni” (2001), "Nightbook” (2009), "In A Time Lapse” (2013), "Taranta-project” (2015) en zijn laatste solo-cd "Elements” (2015). Critici loven de dromerige pianostukken en georkestreerde soundscapes en riepen hem tot de waardige erfgenaam van Chopin, Satie, Glass en Reich uit.

 

Dat Einaudi’s rustige, langzame, idealistische muziek zo populair is, komt volgens de pianist doordat steeds meer mensen zoeken naar rust, privacy, iets dat helpt om een nieuwe persoonlijke ruimte te creëren. "Ik denk dat mensen voelen dat mijn muziek integer is. Mijn composities zijn eigenlijk een metafoor voor innerlijke reflectie, geduld, privacy en meditatie of bidden. Mijn muziek bereikt veel mensen die daarnaar zoeken en ik vind het geweldig dat dit lukt. Ik maak geen klassieke muziek, maar muziek die over grenzen gaat.”

 

In 2016 haalde Einaudi de wereldpers als het gezicht van de campagne van Greenpeace. Op de adembenemende Noordelijke Ijszee performde hij zijn compositie 'Elegy for the Arctic’.

 

Links | Ludovico Einaudi

Voorbije concerten van Ludovico Einaudi

 • 06.07.2017
  Vorst Nationaal, Brussel
 • 12.08.2016
  Jazz Middelheim, Antwerpen
 • 10.05.2016
  Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
 • 28.01.2016
  De Roma, Antwerpen
 • 17.07.2014
  Gent Jazz, Gent
 • 13.03.2013
  De Roma, Antwerpen
 • 12.03.2013
  Paleis voor Schone Kunsten, Brussel