GreenhouseTalent
Menu

ARTIST |MELANIE MARTINEZ

Melanie Martinez
Melanie MartinezMelanie MartinezMelanie Martinez

Melanie Martinez is een artieste die haar eigen excentrieke universum creëert. Na haar passage in The Voice VS (2012) tekende ze een platencontract en begon ze haar identiteit als songschrijver en muzikante verder te ontwikkelen. De single 'Dollhouse’ vormt de basis van het verhaal, waarbij speelgoedgeluiden de belangrijkste inspiratie vormen. Rond deze geluiden begon Melanie te schrijven en haar personage Cry Baby uit te diepen op het gelijknamige album. "Deze plaat gaat over hoe ik mijn eigen imperfecties omarmde en hoe ik aanvaardde wie ik ben. Het is erg fascinerend, want wat er met Cry Baby gebeurt in het verhaal is ook wat mij overkwam tijdens het schrijfproces van het album.”

Met haar uitzonderlijke verschijning, betoverende stem en catchy sound is deze twintigjarige een tegendraadse popster. Zo zet ze op Cry Baby sprookjesachtige klanken tegenover donkere thema’s als overspel en druggebruik. 'Carousel’ combineert de vrolijke circuswereld met het gevoel van een verstikkende relatie, en paste bijgevolg perfect bij de sfeer van de televisiereeks American Horror Story. In 'Pity Party’ wordt pop met trip-hop beats overschaduwd, waardoor alles in het nummer een tegenstelling wordt. Verder weerklinken er op het album echo’s van Lana Del Rey, Lorde, Tove Lo en Halsey. Het visuele van Melanie Martinez’ wereld speelt ook een belangrijke rol: de esthetiek van de muziek wordt omgezet in lugubere en tegelijk kleurrijke video’s. Geen wonder dat die miljoenen keren worden bekeken op Youtube. 

 

Support act: Alvarez Kings

Ze noemen hun sound 'progressieve pop’ en vergelijken het met generieke indie gitaarmuziek. Het is zeker een beetje van beide. In 2015 tekenden ze met Warner Bros / Sire Records en releasten hun EP 'Fear To Feel’, dat nieuwe pop invloeden in hun typische indie-rock sound brengt. 

Kom het universum van Melanie Martinez en Cry Baby ontdekken op 30 april in TRIX Club.

Het concert van Melanie Martinez was razendsnel uitverkocht. Door niet betaalde reservaties kunnen er eventueel nog enkele tickets terug vrijkomen. Indien je hierover op de hoogte wil gehouden worden, vul dan je gegevens in op de wachtlijst: http://goo.gl/forms/0v9wJLQnqy  

Links | Melanie Martinez

Voorbije concerten van Melanie Martinez

 • 15.02.2020
  013, Tilburg
 • 09.02.2020
  Ancienne Belgique, Brussel
 • 16.12.2019
  Melkweg, Amsterdam
 • 16.11.2016
  Paradiso, Amsterdam
 • 02.05.2016
  Melkweg, Amsterdam
 • 30.04.2016
  TRIX, Antwerpen