GreenhouseTalent
Menu

ARTIST |SANTANA

Santana
SantanaSantanaSantana

Omwille van de gezondheidsmaatregelen genomen m.b.t. het coronavirus moet Santana helaas zijn Europese tournee annuleren, waaronder dus ook het concert in het Sportpaleis Antwerpen op 24 maart 2020. Er werd helaas geen nieuwe datum gevonden. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht via mail.

___

 

Met zijn uniek gitaargeluid -één maat volstaat om te weten dat het Carlos Santana is die de snaren beroert-, boeit hij al meer dan 40 jaar en 40 platen een groot publiek. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen, speelde voor evenveel fans en werd overladen door 13 (Latin) GRAMMY Awards. In 2003 plaatste het blad Rolling Stone hem op de lijst van de 15 beste gitaristen aller tijden. Op 24 maart staat de grootmeester van de gitaar met zijn Miraculous World Tour in het Sportpaleis om er twee mijlpalen in zijn rijkgevulde carrière te vieren: de 20ste verjaardag van zijn Grammywinnend album 'Supernatural' en de 50ste verjaardag van zijn meesterwerk 'Abraxas'.

"When you come to a Santana concert, the miraculous happens. Miraculous means, transforming darkness into delight. When we hit the stage, we know we will touch your heart and make you dance, sing, cry, laugh and leave your baggage behind.” - Carlos Santana

 

Met zijn grensverleggende muziek overstijgt Santana muzikale, generationele, culturele en geografische grenzen. Als belangrijkste vertegenwoordiger van 'latin rock’, maakte hij wereldmuziek, lang voor de term bedacht werd. Zijn unieke cocktail van stijlen en genres is de ideale soundtrack bij onze huidige pan-culturele maatschappij.

 

Carlos brak mondiaal door na zijn epische set op het Woodstockfestival in 1969. De bezwerende versie van 'Soul Sacrifice’ vormde één van de muzikale hoogtepunten van de Woodstockfilm. Op hetzelfde moment kwam zijn debuut 'Santana’ uit. Het leverde hem zijn eerste top 10-hit 'Evil Ways’ op. Klassiekers 'Abraxas’ en 'Santana III’ volgden.

 

Santana brengt op 24 maart zijn Miraculous World Tour naar het Antwerpse Sportpaleis. Op het menu ongetwijfeld een selectie uit de hits ('Soul Sacrifice’, 'Jin-Go-Lo-Ba’, 'Evil Ways’, 'Black Magic Woman’, 'Oye Como Va’, 'Samba Pa Ti’), zijn muzikaal eerbetoon aan John Coltrane ('A Love Supreme’) en recent werk (o.a. een selectie uit 'Africa Speaks’). 

 

Blijf op de hoogte van alle updates via het Facebookevenement!

 

De ticketverkoop start op dinsdag 5 november om 10u via greenhousetalent.be.

Links | Santana

Voorbije concerten van Santana

  • 26.06.2018
    Ziggo Dome, Amsterdam
  • 22.06.2018
    Sportpaleis, Antwerpen