GreenhouseTalent
Menu

ARTIST |SHAGGY + SLY & ROBBIE

Shaggy + Sly & Robbie
Shaggy + Sly & RobbieShaggy + Sly & RobbieShaggy + Sly & Robbie

Met meer dan 20 miljoen verkochte albums, vijf nummer-1 hits en elf top-10 singles wereldwijd, is meervoudig Grammy-winnaar Shaggy niet weg te denken uit het Jamaicaanse muzieklandschap. Zijn eerste single ‘Oh, Carolina’ en het daarop volgende ‘Boombastic’ zorgden ervoor dat Shaggy bekend kwam te staan als één van de beste makers van de nieuwe lichting dancehall.

Met name het album “Hotshot” uit 2000 heeft ervoor gezorgd dat Shaggy met zijn onuitputtelijke creativiteit en perfectionisme tot de best verkopende artiesten met Jamaicaanse roots hoort. “Hotshot” werd één van de bestsellers van dat jaar; van het album zijn wereldwijd maar liefst 13 miljoen exemplaren verkocht. De hiervan afkomstige singles ‘It Wasn’t Me’ en ‘Angel’ bestormden de internationale hitlijsten en zijn inmiddels gerust all time classics te noemen.  

Afgelopen jaar was Shaggy te zien tijdens het internationale zakenplatform en showcasefestival Buma Rotterdam Beats, waar hij special guest was tijdens de sessies over de invloed van de rijke Jamaicaanse muziekcultuur.

Sly & Robbie
Sly & Robbie vormen het schoolvoorbeeld van het ultieme muzikale huwelijk, dat niet alleen het landschap van Jamaicaanse muziek getekend heeft, maar van alle soorten muziek. De ritmes van drummer Sly Dunbar en bassist Robbie Shakespeare zijn de drijvende kracht achter talloze hitsongs van sterren als Jimmy Cliff, Culture, Peter Tosh, Gregory Isaac en Black Uhuru.

Links | Shaggy + Sly & Robbie

Voorbije concerten van Shaggy + Sly & Robbie

  • 18.10.2013
    013, Tilburg
  • 14.10.2013
    Ancienne Belgique, Brussel