SearchFRMenu

Britse rapper Russ Millions komt op 22 april naar Antwerpen

17 Januari 2023

De Britse rapper Russ Millions schreef zijn eerste verzen in de zomer van 2016 en stortte zich daarna in de rapwereld met een reeks gritty drillanthems. Zijn carrière werd gekenmerkt door het virale succes van 2018's "Gun Lean - het eerste Britse drilnummer ooit dat doorbrak in de UK Top Ten singles chart. Op 22 april staat de Brit in Kavka Zappa in Antwerpen met zijn "ONE OF A KIND” tour. Tickets zijn te koop vanaf 19 januari om 10u via greenhousetalent.com. 

 

De track "Gun Lean” piekte op nummer 9 in de UK Singles Chart, en werd daarmee de eerste Britse drill track die de top 10 bereikte. Russ Millions heeft samengewerkt met Buni, Taze, Tion Wayne, Digga D, Pressa, LD en Dappy. De dans die Russ uitvoert in de videoclip werd een dansrage en werd nagebootst door voetballers waaronder Jesse Lingard. Het werd door The Guardian gerangschikt op nummer 10 in hun lijst van "greatest pop music dance crazes".

 

In april van 2019 kwam zijn vervolgsingle "Keisha & Becky” met Tion Wayne de UK Singles Chart binnen, en piekte op nummer zeven. Het nummer werd later platina gecertificeerd door de British Phonographic Industry (BPI). Niet veel later bracht Russ zijn samenwerking met Tion Wayne "Body” uit. Het nummer haalde de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, mede dankzij een all-star remix met Bugzy Malone, ArrDee en Fivio Foreign.

 

Midden februari lanceert de Brit zijn debuut mixtape "One Of A Kind” die hij vervolgens op 22 april voorstelt in Kavka Zappa in Antwerpen.