SearchFRMenu

Cedric Burnside komt naar TRIX en De Centrale

08 Maart 2022

Cedric Burnside is de ware erfgenaam van de tijdloze Hill Country Blues zoals die al ruim 70 jaar gespeeld wordt en komt dat op 27 april in TRIX (Antwerpen) en op 28 april in De Centrale (Gent) bewijzen. Ticketverkoop via greenhousetalent.com.

 

De eerste keer dat Cedric Burnside in the picture kwam, was als drummer bij zijn grootvader, RL Burnside. Een jaar of 17 was hij toen en RL Burnside had net op late leeftijd via het label Fat Possum en zijn samenwerking met Jon Spencer Blues Explosion een onverwachte doorbraak weten te forceren. Later speelde Cedric ook drum bij andere Fat Possum helden als Junior Kimbrough en T Model Ford.

 

In 2021 bracht Burnside het album 'I Be Trying’ uit. Hij koos in de nummers voor verhalen van verbinding, pijn en verlossing waarin zijn zinderende gitaar riffs en vocale melodieën één worden. Het album levert opnieuw twee nominaties op voor de Grammy Awards dit jaar. Nummers zoals 'Step In’ en 'The World Can Be So Cold’ markeren het nieuwe hoofdstuk in zijn muzikale carrière.

 

Kom deze Hill Country Blues legende bewonderen en laat je wegblazen door zinderende gitaar riffs en vocale melodieën die één worden.