SearchFRMenu

Fatoumata Diawara komt met extra concert naar De Roma

05 Oktober 2021

 

"Ik wil niet in het Engels of het Frans zingen, omdat ik mijn Afrikaanse roots wil eren. Maar ik wil ook een moderne sound, omdat die hoort bij de wereld waarin ik leef. Ik ben een traditionalist met zin voor experiment”, zo verklaart Fatoumata Diawara haar heel eigen stijl. Net als haar grote voorbeeld Oumou Sangaré, zingt ze in de Wassoulou-traditie van haar thuisland Mali. Maar net als Oumou scoort ze wereldwijd met een universele sound en boodschap. Het concert in AB is al een tijdje uitverkocht, zaterdag 12 maart 2022 staat ze met een extra concert in De Roma. 

 

In 2011 breekt Fatoumata Diawara wereldwijd door als zangeres met haar debuutalbum Fatou, in 2018 volgt het even grote succes met Fenfo. In de zes jaar tijd die tussen de twee albums zit, vestigt ze zich in Frankrijk en werkt ze samen met verschillende muzikanten en producers. Zoals het nummer Désolé met Gorillaz en Douha (Mali Mali) met Disclosure. De videoclip bij het nummer Nterini is een visueel meesterwerk, waarmee ze haar groei als artieste opnieuw bewijst.

 

Fatoumata Diawara komt live helemaal tot leven wanneer ze met internationale topmuzikanten achter haar het publiek helemaal wild maakt met haar dansmoves, maar even goed wanneer ze alleen met haar stem en haar gitaar een nummer inzet. Fatoumata is geboren voor het podium en zal ook in maart 2022 iedereen in De Roma meekrijgen.

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER