SearchFRMenu

Hans Zimmer volop bezig aan Europese tour met passage in Antwerpen

22 Maart 2022

Een dikke week geleden werd de Europese tournee van Academy Award®-, Golden Globes- en Grammy-bekroonde componist Hans Zimmer afgetrapt met een spetterende opener in Hamburg in de Barclays Arena. Na repetities sinds begin februari in Los Angeles, Odessa, Essen en Berlijn, keert de rockster van de filmmuziek eindelijk terug naar het grote podium met een tour die neestrijkt in 16 landen en 29 steden, waaronder ook Antwerpen met een uitverkochte show op 24 april. Fans worden getrakteerd op een geweldige live show en een compleet nieuw programma. Met 130 performers en crewleden is dit de eerste arenaproductie van deze omvang die sinds het begin van de pandemie weer internationaal rondtrekt! We warmen het Sportpaleis alvast op voor een spectaculaire show van één van de grootste filmcomponisten aller tijden! Tickets voor deze show zijn uitverkocht.

 

Onlangs viel hij ook nogmaals in de prijzen. Deze keer behaalde Zimmer voor de eerste keer in zijn carrière een BAFTA (British Academy Film Award) voor Original Score, voor zijn fantastisch werk voor de film Dune

 

Zijn eerste tournee in 2016 was een revolutie in de wereld van filmmuziekconcerten, waarbij hij het gebruikelijke format met filmfragmenten en een traditionele maestro aan het hoofd van het orkest aan de kant schoof. In plaats daarvan maakte Hans Zimmer zijn band en zijn jarenlange muzikale metgezellen tot het middelpunt van de concerten, samen met een klassiek orkest. Hij bewerkte ook suites van zijn grootste werken en speelde de rol van dirigent en presentator, gaf het publiek inzicht in zijn creatieve proces en vertelde anekdotes uit Hollywoods droomfabriek. "Hans Zimmer Live" vertegenwoordigde één van de meest innovatieve en vermakelijke concertformats van de afgelopen jaren, met meer dan 100 optredens in 's werelds grootste arena's voor meer dan een miljoen mensen.