SearchFRMenu

Herbie Hancock deze zomer op Arena5

08 December 2021

Op 30 juni 2022 brengt Herbie Hancock zijn beste jazz vibes naar Arena5, de zomerse open-air in Brussel! De legendarische jazz'er  staat met nummers als "Cantaloupe Island”, "Watermelon Man” en "Chameleon” in ons collectief geheugen gegrift. Al meer dan zes decennia staat hij vooraan als een visionair artiest die genres overstijgt en generaties muzikanten inspireert. De ticketverkoop start op vrijdag 10 december om 10u via arena5.be.

 

Als lid van het Miles Davis Quintet, dat voor een baanbrekend geluid binnen de jazz zorgde, ontwikkelde Hancock bij de opnames van zijn eigen songs nieuwe manieren van muziek maken. Zo werd hij een pionier in het gebruik van de elektronische piano. Hij creëert een perfecte mix van elektrische jazz met funk, fusion en rock. In totaal verzamelde de artiest maar liefst 16 awards, waaronder een 'Academy Award’ voor zijn "Round Midnight” filmscore en een Grammy in de categorie Album of The Year (2011) voor "River: The Joni Letters”.

 

Hancocks vernieuwende stijl blijft tot op vandaag inspireren en weredwijd staat hij nog altijd in de frontlijn van cultuur, kunst, muziek en technologie. Een groot artiest die we met veel trots verwelkomen op Arena5!