SearchFRMenu

Jason Derulo, GIMS & Dadju en Cimafunk komen naar Afro-Latino Festival 2023 in het Thor Park te Genk

16 Maart 2023

We kunnen de lente stilaan proeven... Het Afro-Latino Festival ontwaakt uit een winterslaap om meteen hard toe te slaan met de eerste 9 topnamen waaronder niemand minder dan de Amerikaan met Haïtiaanse roots: Jason Derulo, de broers GIMS & Dadju voor het eerst samen op tournée en de Cubaanse Cimafunk. 

 

'Whatcha Say?’ Yes, Jason Derulo komt op 8 juli voor een exclusief concert naar Afro-Latino! Derulo scoorde de afgelopen 15 jaar de ene hit na de andere. Deze adonis is hiernaast ook nog eens acteur én een TikTok-fenomeen, met het 15e meest bekeken account ter wereld (Billie Eilish staat op plaats 25 om maar 1 vergelijking mee te geven). Zijn hit Savage Love ging in de coronalockdown, net zoals corona zelf, wereldwijd viraal dankzij TikTok. Jason Derulo componeerde zijn eerste liedje toen hij 8 was en aan het begin van zijn carrière schrijf hij vooral hits voor artiesten zoals Birdman, Puff Daddy, Lil Wayne, Pitbull, Demi Levato en Sean Kingston. Zijn hit Swalla deed hij samen met Nicki Minaj, daarna volgde de hit Goodbye waar naast Nicki Minaj ook David Guetta meedeed en nu staat Jason Derulo samen met David Guetta weer maar eens in de charts met de song Saturday/Sunday.

 

Ook op 8 juli terug te vinden op de line-up: Cimafunk. De Caraïben en in het bijzonder Jamaica en Cuba zijn een onuitputtelijke bron van invloedrijke muziekstijlen en cross-over genres waar heel de wereld gretig uit graait. Met Cimafunk scoren we op Afro-Latino zowat de hipste en coolste band uit Cuba voor het moment! Deze band weet naadloos de traditionele Afro-Cubaanse muziekstijlen samen te smelten met heerlijke vette funk, waar James Brown, George Clinton en Prince jaloers op zouden worden. Een gedurfde uitspraak, zegt u, en toch is het zo! Zanger en bezieler Erik Alejandro Iglesias Rodriguez heeft een enorme sterke en tevens flexibele stem, het duo backing vocals neemt soms helemaal over, dan met zang, dan met hun heerlijke vette blaasinstrumenten en de swingende percussionisten maken deze band helemaal tot een rete strakke machine. In 2022 werd Cimafunk uitgeroepen tot dé sensatie op het Glastonbury Festival. If you can make it on Glastonbury, you can make it everywhere!


Bam, 2 voor de prijs van 1! De broers GIMS en Dadju toeren deze zomer voor het eerst in hun leven samen en geven een uniek duoconcert. Voor het eerst en exclusief in Vlaanderen op zondag 9 juli! GIMS, hier ook gekend als Maïtre Gims, bekend van de hits J’me Tire, Bella, La Même, Est-ce que tu m’aimes? en Hola Señorita feat. Maluma, die de afgelopen jaren allemaal hoog topten in de Vlaamse en Nederlandse hitlijsten. A ba oui, Franstalige liedjes zijn weer populair in Vlaanderen en Nederland. In België liet GIMS Vorst Nationaal (2016) en Paleis 12 (2019) al eens vollopen, en in Nederland was het full house in de Tivoli in Utrecht! In Frankrijk laat GIMS het Stade de France in Parijs vollopen! GIMS is rapper, performer, producer, componist en wordt wel eens de Leonel Messi van de Franstalige urbanscene genoemd omdat hij gewoon alles kan en er de beste in is. Jongere broer Dadju rolde de afgelopen jaren via GIMS ook in het vak en heeft ondertussen ook een mooi lijstje aan hits bij elkaar gezongen zoals Reine, Melegim, Jaloux, Compliqué, Bob Marley, Mon Soleil feat. Anitta. Muziek zit bij beide broers in het bloed, hun vader was zanger bij de legendarische Congolese artiest Papa Wemba. De songs van GIMS en Dadju blenden hiphop, r&b met dance en latin. Ça bouge, ça bouge!

 

Early bird tickets zijn nu te koop via deze link