SearchFRMenu

Ludovico Einaudi voegt een extra concert toe

15 Oktober 2021

Ludovico Einaudi's concert op 5 maart 2022 was in een mum van tijd uitverkocht, maar niet getreurd: de Italiaanse componist en pianist heeft besloten om een extra concert aan de Belgische agenda toe te voegen. Op 3 maart 2022, in de Bozar in Brussel, kan je extra genieten van Einaudi's prachtig en onmiskenbare geluid van zijn gloednieuwe solo piano-album UnderwaterUnderwater is Ludovico’s eerste nieuwe solo piano-album in 20 jaar. De Italiaanse componist en pianist zag de lockdown als een unieke opportuniteit om songs te schrijven in zijn puurste en meest intieme vorm: alleen hij en zijn piano. Underwater werd geboren en bevat 12 transcendente solo piano tracks, waarin Einaudi’s onmiskenbare geluid prachtig tot zijn recht komt. Het album verschijnt op 21 januari 2022. Vergezeld door enkele van zijn topmuzikanten stelt hij op 3 maart in de Bozar en op 5 maart in de uitverkochte Capitole in Gent deze nieuwste parel voor.

 

"The music came naturally, more than ever before. I felt a sense of freedom to abandon myself and let the music flow differently. I didn’t have a filter between me and what came out of the piano; it felt very pure. The title Underwater is a metaphor - it is an expression of a very fluid dimension, without interference from outside.” - vertelt Einaudi zelf over het creatieproces van Underwater.

 

De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films en televisieseries als 'Intouchables’, 'I’m Still Here’, 'Doctor Zhivago’ en 'Acquario’. Ook in België is hij uiterst geliefd. De Italiaanse meester speelde keer op keer voor tot de nok gevulde zalen of festivalpodia: De Roma, Koninklijk Circus, Jazz Middelheim, Vorst Nationaal en Bozar.

 

Critici loven hem voor zijn dromerige pianowerken en kunstig georkestreerde soundscapes. Ze voegen hem vlot toe aan het rijtje van klassiekers als Chopin, Satie, Glass en Reich. Hij brengt met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn "I Giorni” (2001), "Nightbook” (2009), "In A Time Lapse” (2013), "Taranta-project” (2015), "Elements” (2015) en "Seven Days Walking” (2019).

Tickets & info