SearchFRMenu

Nicky Jam, reggaeton icoon, komt naar Brussel

14 September 2021

De ultieme reggaeton god met Puerto Ricaanse-Dominicaanse roots Nicky Jam komt binnenkort naar ons land. Op vrijdag 26 november 2021 doet de artiest de temperatuur in Paleis 12 in Brussel opmerkelijk stijgen want hij dropt er de zwoele reggaetonbeats van zijn 'Infinity Tour' neer.

 

In het begin van zijn carrière vormde Nicky Jam het succesvolle duo Los Cangris samen met andere reggaeton superster Daddy Yankee die hem als zijn protegé zag. Na de split van Los Cangris bereikte de carrière van Nicky Jam een dieptepunt. In die periode trad hij op als coverzanger in een hotel in Medellín. Deze stad in Colombia zorgde voor de ommekeer in Nicky's carrière: hij herpakte zich, ging zich weer storten op zijn muziek en de rest is geschiedenis. Over die woelige periode en zijn intrede in de Latijns-Amerikaanse muziekindustrie vertelt hij voluit in de populaire autobiografische Netflixserie 'El Ganador'.

 

Met zijn album 'Fénix' uit 2017, stond hij in de charts van verschillende Latijns-Amerikaanse landen met nummers zoals 'El Perdón' en 'El Amante'. Zijn samenwerking 'X Equis' met J Balvin haalde maar liefst 2 miljard views op YouTube. Zijn grote doorbraak in België kwam er door zijn samenwerking met Enrique Iglesias uit 2015, 'El Perdón', waarmee ze de eerste plaats in de ultratop bereikten.

 

Na de waanzinnige 'The Series Tour' in 2018, met maar liefst 13 nominaties voor de Billboard Latin Music Awards en verschillende Grammy Awards, overspoelt hij nu België met zijn nieuwste hits 'Magnum', 'Polvo' met Mike Towers en 'Fan de Tus Fotos' met Romeo Santos. Het reggaeton icoon, die in augustus 2021 zijn laatste plaat 'Infinity' op de wereld loste, houdt nu met zijn gelijknamige tournee halt op vrijdag 26 november 2021 in Paleis 12 in Brussel waar hij je trakteert op zwoele beats. Mis dit caliente feestje niet!