SearchFRMenu

Overname van het festival Gent Jazz bevestigd

13 Januari 2023

Concertorganisator en boekingskantoor Greenhouse Talent, gevestigd in Gent, neemt de organisatie van het festival Gent Jazz over. De gesprekken met Stad Gent en de betrokken stakeholders worden opgestart in de komende dagen. Van zodra deze rond zijn, volgt meer communicatie. 


Met meer dan 17 jaar expertise in de organisatie van concerten, een stevige verankering in Gent, een hart voor jazz en een gezond financieel beheer maakt Greenhouse Talent zich sterk om het festival een bloeiende toekomst te geven en Gent verder op de internationale kaart te zetten als muziekstad.
 

Overname

De overname van het handelsfonds van VZW Jazz en Muziek werd gisterenavond afgerond. Het gaat om de overname van de activa uit het faillissement die het voor Greenhouse Talent moet mogelijk maken het jazzfestival een nieuwe toekomst te geven.
 

"Greenhouse Talent werd gekozen als geschikte partner op basis van een grondig uitgewerkt kwalitatief aanbod, haar ijzersterke reputatie, maar in het bijzonder haar verbintenis om alle werknemers aan boord te houden en de correcte overnameprijs. Ook haar engagement om het festival te organiseren in nauw overleg met de Stad Gent, de Bijloke en de betrokken culturele partners, en het voortbestaan van de creatiewedstrijd Jong Jazztalent te garanderen, gaven mee de doorslag." - Curator, Matthias Gesquière
 

Greenhouse Talent & Gent Jazz 

Greenhouse Talent heeft een solide reputatie in de muzieksector, zowel in eigen land als internationaal. Bovendien brengt het een team van professionele medewerkers mee die alle aspecten van concertorganisatie beheersen. Zo organiseerde het de openluchtconcerten van o.a. Prince en Leonard Cohen op het Sint-Pietersplein in Gent. Afgelopen zomer rolden The Rolling Stones over het Koning Boudewijnstadion in Brussel en vlamde Rammstein twee keer in een uitverkocht Park De Nieuwe Koers in Oostende.


Daarnaast telt Greenhouse Talent enkele bookers met een hart voor jazz en aanverwante genres: wereldmuziek, klassiek, R&B, blues, filmmuziek. Een greep uit het roster: Herbie Hancock, Thundercat, Fatoumata Diawara, Diana Krall, Gregory Porter, Julian Lage, Colin Stetson, Bill Frisell, Wynton & Branford Marsalis, Marc Ribot, Lakecia Benjamin, Ludovico Einaudi, Kamasi Washington, Theo Croker, DOMi & JD Beck, The Cinematic Orchestra, Roberto Fonseca, Dianne Reeves, Somi, Marcus Miller, Stanley Clarke, James Brandon Lewis, Harold Lopez-Nussa, Marco Mezquida, Ibrahim Maalouf, Seun Kuti en vele anderen.
 

Greenhouse Talent kijkt ernaar uit om samen met de Stad Gent en alle betrokken partijen de nieuwe toekomst voor Gent Jazz en bij uitbreiding de jazzscene in België te schrijven. 


Praktisch

Van zodra de gesprekken met Stad Gent en andere stakeholders rond zijn, zal Greenhouse Talent de programmatie, periode, ticketprijzen en alle andere praktische informatie delen. Dit gebeurt via de vertrouwde website: www.gentjazz.com, social media kanalen: FacebookInstagramTwitter en de nieuwsbrief van Gent Jazz.