SearchFRMenu

Dichteres Rupi Kaur komt dit najaar voor het eerst naar België

25 April 2022

Door The New Republic uitgeroepen tot de 'Schrijver van het Decennium’: dichteres, kunstenares en performer Rupi Kaur kondigt vandaag nieuwe data aan voor haar World Tour en komt in het najaar op 16 oktober 2022 voor het eerst naar België, waar ze halthoudt in de Koningin Elisabethzaal. Rupi, bekend om haar innemende optreden en onvergetelijk krachtige stem, neemt het publiek mee op een reis van persoonlijk verlies en liefde, groei, geestelijke gezondheid, gemeenschap, vriendschap en kracht. Deze universele thema's staan centraal terwijl muziek de show ondersteunt en het publiek verder wordt ondergedompeld in schitterende projecties. Hierdoor ontstaat er een zeer meeslepende ervaring terwijl Rupi eindeloos boeit met haar persoonlijke verhalen en onmiskenbare humor. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 29 april om 10u via greenhousetalent.com.

 

Met nieuwe, onuitgegeven stukken, gedichten uit haar nieuwste boek 'home body' en de grootste hits uit haar iconische boeken 'milk and honey' en 'the sun and her flowers' brengt Rupi Kaur een meeslepende show naar het wereldtoneel in een geheel nieuwe en authentieke gesproken woordpoëzie ervaring.

 

Rupi Kaur is een internationaal fenomeen die het poëziegenre eigenhandig nieuw leven heeft ingeblazen.

 

Als 21-jarige universiteitsstudente schreef, illustreerde en publiceerde Rupi haar eerste dichtbundel, 'melk en honing’ ('milk and honey’). Hierop volgde het artistieke broertje, 'de zon en haar bloemen’ ('the sun and her flowers’). Van deze bundels zijn meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht en ze werden vertaald in meer dan 42 talen. Haar meest recente boek, 'home body’, debuteerde als nummer 1 op bestsellerslijsten over de hele wereld.

 

Rupi's werk gaat over liefde, verlies, trauma, genezing, vrouwelijkheid, en migratie. Ze voelt zich het meest thuis wanneer ze werkt aan haar kunst of tijdens het uitvoeren van haar poëzie op het podium.

 

Op zondag 16 oktober 2022 komt Rupi Kaur voor het eerst naar België waar ze halthoudt in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen tijdens de Rupi Kaur: World Tour. Tickets gaan in verkoop op vrijdag 29 april om 10u via greenhousetalent.com.

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER