SearchFRMenu

Dynamische saxofoniste Lakecia Benjamin komt in maart twee keer naar België

06 Januari 2023

In 2020 werd de fantastische saxofoniste Lakecia Benjamin door Downbeat Critics Poll uitgeroepen tot 'Rising star Alto Saxophonist' en 'Up and Coming Artist of the Year'. Deze erkening werd uitgereikt door niemand minder dan de Jazz Journalists Association. De charismatische en dynamische Lakecia Benjamin combineert traditionele Jazz met HipHop en Soul. Benjamin's elektrische aanwezigheid en vurige saxwerk wordt door meerdere -rightfully so- opgemerkt. Zo heeft ze podia gedeeld met legendarische artiesten, waaronder Stevie Wonder, Alicia Keys en The Roots. Op 18 maart staat ze op het podium van Leuven Jazz 2023, op 19 maart treedt ze op in KAAP in Oostende. Tickets voor beide optredens zijn nu te koop via greenhousetalent.com

 

Lakecia Benjamin, geboren en getogen in Washington Heights, begon met saxofoon spelen op de Fiorello LaGuardia High School for the Performing Arts. Daarna volgde ze het gerenommeerde jazzprogramma van de New School University in New York. Maar zelfs in dit vroege stadium van haar carriere speelde Benjamin al met bekende jazzfiguren als Clark Terry en Reggie Workman, waardoor ze de kans kreeg om te spelen en te toeren met een reeks artiesten waaronder Rashied Ali, Christian Mcbride, Gregory Porter en James "Blood" Ulmer. Met haar diepe jazz roots, werd ze al snel gevraagd als arrangeur en blazerssectie leider.

 

Phoenix, het nieuwste en vierde studioalbum van de virtuoze saxofoniste Lakecia Benjamin, verschijnt op 27 januari 2023 via Whirlwind Recordings. Het nieuwe album toont de tour-de-force saxofoniste in een evenwichtige en diepgaande individuele positie naast een all-star cast van muzikanten.

Tickets & info