SearchFRMenu

Stef Kamil Carlens verovert het podium alleen

14 Oktober 2021

Stef Kamil Carlens klinkt als herboren. In het voorjaar van 2022 brengt hij zijn soloshow 'One Man Band' naar verschillende Belgische podia. Hij mag dan wel alleen op het podium staan, Carlens slaagt er meer dan ooit in om het podium volledig te veroveren met zijn opmerkelijke choreografie van minutieus getimede bewegingen die leiden tot een verfijnde eenheid van groove en melodie.

 

Met zijn eerste soloplaat 'Stuck In The Status Quo' maakte Stef Kamil Carlens in 2017 zijn succesvolle rentree in het popcircuit als soloartiest. Sindsdien gaat het bijzonder goed met de Antwerpse liedjeskunstenaar. In 2019 kwam de opvolger 'Making Sense Of Infinity' uit, die door de pers en het publiek positief onthaald werd.

 

In datzelfde jaar leerde het grote publiek Carlens' muziek kennen door zijn opmerkelijke passage in het populaire programma 'Liefde Voor Muziek'. Daarin zorgde hij week na week voor een frisse wind met verrassende versies van songs van o.a. Milow en Ilse DeLange. In 2020 werd zijn werk beloond met de Belgische Music Industry Award in de categorie 'Beste muzikant'.

 

In zijn soloshow 'One Man Band' staat Stef Kamil alleen op het podiuma maar wordt hij omringd door een verscheidenheid aan opmerkelijke instrumenten: een houten basharmonium, een percussie van schelpen en belletjes, een torentje vintage synths, orgeltjes, drummachines en een reeks bijzondere gitaren waarop hij met regelmaat zijn bottleneck laat sliden.

 

Het geheel vormt een kleurrijke biotoop waarin de rijke verbeeldingswereld van de songs uit zijn ondertussen impressionante repertoire kan gedijen en hij sferen doet ontstaan die reiken van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid. Omdat hij soms tot met zeven instrumenten tegelijkertijd in de weer is, lijkt zijn spel wel een soort choreografie, waarin minutieus getimede bewegingen een krachtige maar verfijnde eenheid van groove en melodie vormen. Stef Kamil staat alleen op het podium, maar dat zou je zeker niet zeggen.

Tickets & info