SearchFRMenu

Steve Vai op zondag 10 juli op OLT Rivierenhof

21 Maart 2022

Samen met zijn leraar Joe Satriani wordt 'six string wizard’ en gitaargod Steve Vai beschouwd als één van de beste en meest virtuoze instrumentalisten aller tijden. Hij was dé gitarist van Frank Zappa in de jaren ’80 om later bij David Lee Roth (ex-Van Halen) en Whitesnake ('Here I go again’) het mooie weer te maken. Vanaf die tijd was hij ook solo actief en ging hij uitgebreid op tour met zijn eigen bands en in gelegenheidsformaties met collega’s als Satriani, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde en Steve Lukather. In juli 2022 biedt Steve Vai zijn Belgische fans de mogelijkheid om zijn gitaartalent te bewonderen in Deurne.  

 

Vai is ontwerper van verschillende gitaarlijnen met trouwe afnemers bij bands zoals Korn en Limp Bizkit. Hij is de auteur van Vaideology: Basic Music Theory for Guitar Players, waarmee hij zowel beginnende als ervaren gitaristen wil inspireren. Hij is te horen op de beste platen van Alice Cooper, PIL, Joe Jackson, Ozzy Osbourne en Meat Loaf. En ging in het nieuwe decennium uitgebreid (en obligaat) experimenteren met enkele orkesten. Binnen zijn repertoire tippen we graag 'Passion and Warfare’ uit 1990 en het recent verschenen album 'Inviolate’.

 

Steve Vai dus op OLT Rivierenhof op zondag 10 juli: het aantal noten per milliseconde zal niet te tellen zijn! Tickets zijn te koop via greenhousetalent.com.