Rammstein in Park De Nieuwe Koers Oostende op 3 & 4 augustus

Geldigheid tickets

Alle tickets met datum 10 juni 2020 en 7 augustus 2021 zijn geldig voor de nieuwe datum op 3 augustus 2022. Je krijgt met je 'oude' ticket dus toegang tot het concertterrein. Vind je je ticket niet meer terug? Check dan eerst je spam of kijk in je Ticketmaster-account. Nog niet gevonden? Dan kan je je ordernummer en de naam waarmee je de tickets kocht, mailen naar help@ticketmaster.be

Timings

16u00: opening deuren
19u30: voorprogramma
21u00: Rammstein
22u45 ten laatste: verwacht einde
 

Onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Mobiliteit

Du hast tickets voor het concert van Rammstein op 3 en/of 4 augustus 2022 in Oostende maar hebt keine Lust in stress onderweg. Begrijpelijk. Gelukkig hebben wij jouw traject van naaldje tot draadje uitgeplozen. Tijdens het concert van Rammstein zal het inwonersaantal van Oostende met meer dan de helft toenemen. Dat betekent veel verkeer. Wij doen er alles aan om de mobiliteitsvloedgolf in goede banen te leiden. Toch zul je met de wagen extra wachttijd moeten inrekenen, zowel voor als na het concert. We raden dan ook aan de auto zo veel mogelijk te mijden. De oplossing is gelukkig simpel: neem de concertbus of het openbaar vervoer. We zetten graag alle praktische info rond de bereikbaarheid op een rij hieronder.

 

CONCERTBUS

 

Wanneer je op de concertbus stapt aan één van onze 101 haltes, verspreid over heel België en Noord-Frankrijk, zijn je zorgen voorbij. Je verplaatsing wordt de ideale manier om in de mood te komen of na te genieten. Je wordt vlakbij de ingang van het concertterrein afgezet en ook weer opgehaald. Je vintage Rammstein t-shirt aantrekken, indrinken, de lyrics van 'Deutschland’ nog snel vanbuiten leren, discussiëren over het solowerk van Lindemann, of een dutje doen, ... Op de bus kan het allemaal.
 

Een ticket heen-en-terug heb je al, afhankelijk van jouw halte, vanaf 18 euro! Tickets zijn nu beschikbaar via www.concertbus.be. Eerder gekochte tickets voor de concertbus zijn nog steeds geldig voor de nieuwe datum!
 

De concertbus:

 • pikt je op in jouw gemeente,
 • zorgt dat je veilig en vlot op je bestemming aankomt vlakbij de ingang van het concertterrein,
 • brengt je onderweg al in de sfeer en maakt de 'Wie is Bob'-hamvraag overbodig.

 

 

TREIN

 

Rammstein spoort niet. Jij wel? Goed, het station van Oostende heeft een vlotte treinverbinding met de rest van het land voor een zorgeloze heenreis. De terugrit doe je met één van de speciale nachttreinen naar Poperinge, De Pinte, Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal (via Gent-Sint-Pieters) en Leuven. De nachttrein is inbegrepen in het overeenstemmende treinticket 'Rammstein'. Het stukje van het station tot het concertterrein en terug kan je doen via een shuttle ingelegd door De Lijn. Al deze opties zijn inbegrepen in je NMBS-ticket.


Tickets zijn te koop vanaf 5/07/2022 via www.nmbs.be/rammstein. Een ticket heen-en-terug kost 17 euro.
 

Met je treinticket voor Rammstein geniet je van het volgende:

 • Vlotte treinverbinding in 2de klasse naar het station Oostende
 • Traject station-concertterrein heen en terug met speciale shuttle van De Lijn
 • Terugreis vanuit station Oostende met de speciale nachttreinen: 

 

1) Oostende - Torhout - Roeselare - Kortrijk - …

             … - Harelbeke - Waregem - Deinze - De Pinte

             … - Wevelgem - Wervik - Ieper - Poperinge


2) Oostende - Oostkamp - Beernem - Aalter - Drongen - Merelbeke - Aalst - Denderleeuw - Anderlecht - Brussel-Zuid


3) Oostende - Gent-Sint-Pieters - Lokeren - Sint-Niklaas - Beveren-Waas - Antwerpen-Zuid - Antwerpen-Berchem - Antwerpen-Centraal


4) Oostende - Brugge - Wetteren - Dendermonde - Mechelen - Leuven


TIP

Parkeer je auto in de stationsparkings 1 van bovenstaande stations en doe het vervolgtraject met de trein. Wie een ticket koopt voor de (nacht)trein profiteert van een goedkoop tarief in de stationsparkings! Meer info via https://www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/train-and-other-transport/train-car

 

HIKE

 

Je kuiten zijn al ingesmeerd voor een dijk van een wandeling. Wat is er beter dan zilte zeelucht opsnuiven voor je uit volle borst meeschreeuwt met je favoriete Duitsers? De simpelste, mooiste en meest aangename route van zowat overal in Oostende naar het concert loopt langs de zee.

 

BIKE

 

De vlotste manier om naar Rammstein te komen en ook terug huiswaarts te keren, is de fiets! Zo vermijd je alle files! Fiets naar de ingang van het concertterrein en parkeer je stalen ros er in onze gratis en beveiligde fietsenstalling. Deze vind je in het grasveld naast de Oefenrenbaan op de Duinkerkseweg.

 

Google Maps

 

 

KUSTTRAM

 

Wie overnacht aan 't zeitje of uit de buurt komt, kan ook met de kusttram en bus naar het concert komen. Zoek jouw traject met de routeplanner van De Lijn. Na het concert vertrekken verschillende kusttrams richting De Panne, Oostende & Knokke-Heist. Opstappen doe je aan de halte Oostende Raversijde, op 20 minuten wandelen van het concert.
 

 • De halte waar je moet op- of afstappen voor het concert van Rammstein is: Oostende Raversijde
 • Let op: de halte Oostende Ravelingen wordt na het concert niet bediend!

 

 

PARK + BIKE

 

Augustus is een uitgelezen fietsmaand. Breng je Rammsteinfiets of ander wieltuig mee en parkeer je op onze Park + Bike. Na ongeveer 5 kilometer sta je aan onze fietsenrekken bij Park De Nieuwe Koers. Wij houden je Fahrrad nauwlettend in de gaten terwijl jij van het concert geniet. Je bent zeker van je plek, en dankzij onze dynamische bewegwijzering rij je rechtstreeks naar jouw parkeerplaats. Tickets zijn binnenkort via deze pagina beschikbaar.
 

Voordelen: 

 • Korte fietstocht (met je eigen fiets)
 • Zeker van je parkeerplaats
 • Beveiligde fietsenstalling

 

Praktisch:

 • Parking bij grasveld aan FACQ Zandvoorde.

 

Google maps

 

Waze

 

 • De fietsenstalling bevindt zich op het grasveld naast de Oefenrenbaan op de Duinkerkseweg.

 

Google maps

 

AUTO

 

 

Tijdens het concert van Rammstein zal het inwonersaantal van Oostende met meer dan de helft toenemen. Dat betekent veel verkeer. Met de wagen zal je extra wachttijd moeten inrekenen, zowel voor als na het concert. We raden dan ook aan de auto zo veel mogelijk te mijden en één van bovenstaande opties te verkiezen. Indien je toch de auto verkiest, gelieve dan rekening te houden met volgende belangrijke zaken.

 

Er zullen een beperkt aantal betalende parkings voorzien zijn waar je dankzij dynamische bewegwijzering snel en vlot een parkeerplaats vindt. Een overzicht van deze parkings volgt later. Vandaar kan je te voet (30 minuten), met de fiets of shuttle je tocht naar het concertterrein verder zetten of huiswaarts keren. Volg de signalisatie ter plaatse en vertrouw niet op je GPS, noch op je kennis van de streek! Een goed alternatief zijn de stationsparkings van de NMBS, zie hierboven onder de rubriek 'TREIN'.
 

Tickets voor de parking zijn via deze pagina binnenkort beschikbaar.
 

Opgelet!

 • Je kan niet parkeren in de onmiddellijke nabijheid van het concertterrein.
 • Er geldt een parkeerverbod in de omliggende straten. De verkeerspolitie houdt dit nauwlettend in de gaten.

 

Vertrek op tijd om drukte te vermijden op en naar de parking. Ook de wachtrijen om het terrein te betreden, kunnen net voor de start van het concert lang zijn.

 

EIGEN BUS

 

Legde je zelf een bus in? Bedankt voor jouw initiatief en het meehelpen aan een betere en vlottere mobiliteit. Je bent verplicht je bus te registereren via dit formulier: https://bit.ly/RAMMSTEIN2022_ReservatieAutocar. Zo krijg je een gereserveerde parkeerplaats vlakbij de ingang. Alle belangrijke en praktische informatie hierover bezorgen we je dan per mail. 
 

 • Opgelet: niet geregistreerde bussen wordt de toegang tot de parking en de nabijheid van het terrein geweigerd!

 

 

Lockers

Er zullen een beperkt aantal lockers aanwezig zijn die je op voorhand moet reserveren. Deze lockers bevinden zich buiten het concertterrein waardoor je tijdens het concert niet aan je opgeborgen voorwerpen kan.

 

Reserveer een locker

 

Bag Policy

 

Tassenverbod

 

Op het evenemententerrein geldt een tassenverbod. Enkel tassen met een formaat van maximaal A4 x maximaal 10 cm dik zijn toegelaten.
 

 

Indien er bij de toegangscontrole niet toegestane voorwerpen worden aangetroffen dient de bezoeker deze zelf buiten het evenemententerrein op te slaan of er afstand van te doen op de daarvoor aangewezen plek (inbeslagname). De organisatie faciliteert geen inbewaringname waar voorwerpen tijdelijk kunnen worden opgeslagen. Bij wettelijk verboden voorwerpen zal de politie worden geïnformeerd. In beslag genomen of weggegooide voorwerpen worden niet aan de bezoeker geretourneerd. Voor een gedetailleerde opsomming van niet toegestane voorwerpen en uitzonderingen daarop verwijst de organisatie door naar de volledige bag policy hieronder. De organisatie kan deze opsomming op elk moment aanpassen en/of aanvullen in functie van de gezondheid, veiligheid en/of openbare orde.

 

Verboden voorwerpen

 

drank (m.u.v. water in plastic flessen van max. 0,5l zonder dop), bidons of vergelijkbare harde plastic flessen, frigoboxen, manden, eten, drugs en overige geestverruimende middelen, (lach)gaspatronen, gasflessen, glas (uitgezonderd parfum en noodzakelijke medicatie in originele glazen verpakking tot maximaal 50ml), spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deodorants en parfum), navullingen voor e-sigaretten, voetbalshirts, club gerelateerde uitingen, provocerende of gezichtsbedekkende kleding, dekens, spandoeken, kartonnen/papieren borden met opschrift (tot een maximaal formaat van A4 is toegestaan), vlaggen of vlaggenstokken dikker dan 2cm en langer dan 1.5 meter, paraplu’s/parasols, selfiesticks, laptops, tablets, camera’s, film-, geluids- of andere opnameapparatuur en Go-Pro’s of vergelijkbaar (enkel compact camera’s zonder afneembare lens worden toegelaten), laptops, notebooks en tablets, wapens, naalden, messen en andere scherpe voorwerpen, kettingen (m.u.v. kettingen aan broeken en sieraden) of andere voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt of de orde kunnen verstoren, zaklampen, glow sticks, portofoons, laserpennen en ander licht met gebundelde straal, giftige, brandbare of explosieve materialen, vuurwerk, fakkels, flares, (huis)dieren, wandelstokken (m.u.v. medische krukken), skates, (motor)fietsen, steps, skateboards, frisbees, opblaasbare voorwerpen zoals strandballen en ballonnen, toeters of andere voorwerpen die veel geluid maken, onbemande luchtvaartuigen (z.g. UAV of Drones) en overige gevaarlijke voorwerpen.

 

Het is niet toegestaan (al dan niet inklapbare) stoelen of krukjes mee te nemen. Mocht je desondanks een dringende medische reden hebben om een stoel en/of krukje mee te willen nemen, neem dan contact op via info@greenhousetalent.be 

 

Toegestane voorwerpen

 

Powerbank/battery packs voor het opladen mobiele telefoons, verrekijkers, zonnebrandcrème, hand ventilator op batterijen, kolfapparaat, vapers.

 

Toegestane voorwerpen op vertoon van een medicijnpaspoort

 

Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte i.c.m. een medicijnpaspoort (kosteloos verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd rekening met een aanvraagtijd van ca. 3 weken). In het geval dat naar het oordeel van de organisator bepaalde zaken een gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid, veiligheid en/of openbare orde kunnen deze zaken door de organisator worden geweigerd. Daarnaast is het de organisator toegestaan om, indien nodig, aanvullende maatregelen te treffen.

 

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER