GreenhouseTalent
Menu

DAVID GRAY

David Gray
David GrayDavid GrayDavid Gray

Agenda

Op 2 mei 2019 komt de Britse popartiest David Gray opnieuw naar De Roma, waar hij zijn nieuw album 'Gold In A Brass Age' aan het grote publiek zal voorstellen. 

 

De carrière van David Gray leest als een roman. Nadat zijn eerste drie platen 'A Century Ends', 'Flesh en 'Sell, Sell, Sell' het enkel goed deden in een beperkte kring van folkrockliefhebbers gooide Gray het voor opvolger 'White Ladder' (1998) over een andere boeg. Hij nam een hypotheek op zijn huis en zette alles in om het nog één keer te proberen.

 

'White Ladder' werd met hits als "Babylon”, "Please Forgive Me”, "Sail Away” en "This Years Love” een overdonderend succes. De plaat waarop Grays hese stem prachtig wordt ondersteund door akoestische gitaar en subtiele elektronica haalde drieëndertig keer platinum in Ierland (waar het nog steeds de best verkochte plaat aller tijden is), bezorgde hem zijn eerste nummer één-hit in Groot-Brittannië en zorgde voor de start van een wereldwijde doorbraak. Na 'White Ladder' volgde een reeks albums waarop hij zijn stijl verder uitpuurde, met in 2016 'The Best Of David Gray'. Die verzameling bracht hem voor de eerste keer naar De Roma, voor een concert dat één van de hoogtepunten vormde van dat seizoen.

 

Dit voorjaar komt zijn elfde studio-album uit. Op 'Gold In A Brass Age' - geschreven tussen verschillende maandenlange tournees door met onder meer een reeks co-headlineshows met Alison Krauss in de VS - horen we Grays kenmerkende stem soms in intieme, ontroerende falsetmodus. De hypnotische openingssingle van het album, 'The Sapling', is een mooie illustratie van die specifieke aanpak, met de overpeinzing van Gray over hoe kort het leven wel is, getemperd door gelaagde stemmen en koperblazers, aangevuld met een althobo en een baritonsaxofoon.

Links | David Gray

Voorbije concerten van David Gray

  • 07.12.2016
    De Roma, Antwerpen