SearchFRMenu
DI-RECT

DI-RECT, Za 03.05.2025, Ancienne Belgique Brussel

Tickets via:AB

Over DI-RECT

Wegens groot succes en uitverkochte shows in De Roma (november vorig jaar), De Warande Kuub (april), Het Depot - waar gisteren nog het dak eraf ging - en TRIX, voegt DI-RECT een extra datum toe in België! Op 3 mei 2025 in de Ancienne Belgique, in Brussel, zetten ze hun succesvolle 'Sphinx' clubtour verder. Tickets voor maar liefst 23 concerten vlogen de deur uit in Nederland en ook voor de komende najaarsshow in TRIX, Antwerpen. Tickets voor de extra datum in de AB zijn te koop vanaf maandag 29 april om 10u.

De grote vraag is natuurlijk altijd of een band met de geschiedenis van DI-RECT nog wel een introductie behoeft. Na 23 jaar mag je verwachten dat je hoe dan ook op een bepaalde manier kennis hebt gemaakt met de Haagse rockers.

Een discografie waar je u tegen zegt en een track record qua shows, waar je als liefhebber alleen maar van onder de indruk kan zijn. Met als kers op de taart de ene sold out show na de andere waaronder ook verschillende Ahoy shows. Daar voegen ze nu de waanzinnig succesvolle clubtour aan toe om hun nieuwste wapenfeit 'Sphinx' voor te stellen. Tel daar nog de tours en shows op talloze festivals en evenementen bij en je kan niet om DI-RECT heen.

De bijzondere tijd van lockdowns heeft de onderlinge banden binnen DI-RECT zo mogelijk nog meer versterkt. De vrienden werden familie en het toch al grenzeloze vertrouwen in elkaar groeit nog altijd. Wat resulteert in nieuwe muziek. Met naast de vertrouwde inbreng van Marcel Veenendaal, Spike van Zoest, Bas van Wageningen, Jamie Westland en Paul Jan Bakker nóg meer muzikaliteit. Dankzij bijvoorbeeld toetsenist Matteo Iannella, maar ook de inmiddels bekende blazerssectie, die het muzikale plaatje compleet maakt.

Die nieuwe muziek wordt gewaardeerd. En inderdaad, da’s een understatement. 'Soldier On' werd een pilaar in het recente repertoire van de band en het prachtige 'Wild Hearts'-album werd in no time goud, 'Through The Looking Glass’ was in 2022 het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio en ook de opvolger '90’s Kid’ is een muzikaal schot in de roos. Met deze nieuwe troeven op zak was het voor DI-RECT een onstuimige festivalzomer. Van Paaspop tot Concert at SEA en van Parkpop tot Zwarte Cross, het was elk weekend all-in voor de band. En nu is het de nieuwste plaat 'Sphinx' - die zopas verscheen in maart - grijsdraaien tot aan de show!

Zonder enige bewijsdrang en met een gezonde dosis nonchalance lacht DI-RECT de toekomst tegemoet. Ervaar de intense energie van deze Nederlandse rockhelden. Mis deze kans niet om de nieuwste hits en klassiekers live te beleven! 

Ontdek DI-RECT