SearchFRMenu

Dodie

Op 17 mei 2022 komt YouTube-sensatie dodie opnieuw naar België! Na eerdere succesvolle passages in La Madeleine en De Roma, zal ze deze keer de Ancienne Belgique naar haar hand zetten! En dodie brengt groot nieuws mee, want ze zal er haar langverwachte debuutalbum 'Build A Problem’ voorstellen aan haar fans!

'Build A Problem’ is de opvolger van voorgaande EP’s 'Intertwined’ (2016), 'You’ (2017) en 'Human’ (2019) en bouwt voort op het idee van haar vorige EP 'Human’: het gebrekkige, emotioneel grillige, wonderbaarlijk complexe raadsel van het leven. Helaas was de naam 'Human’ al ingenomen, dus moest dodie op zoek naar een andere titel voor haar debuutalbum. Die vond ze uiteindelijk in een zin van het nummer 'Hate Myself’, dat ook op het album prijkt. En zo was 'Build A Problem’ een feit!

De Britse Dorothy Miranda "dodie” Clark begon haar muzikale carrière in haar slaapkamer waar ze liedjes coverde met haar ukelele en die deelde met een handvol fans op YouTube. Ondertussen is die trouwe fanbase op organische wijze uitgegroeid tot meer dan 2,8 miljoen abonnees verdeeld over haar beide kanalen 'doddleoddle’ en 'doddlevloggle’ én werden haar video’s maar liefst 400 miljoen keer bekeken. Met haar ontwapenende video’s en intieme zangstijl weet ze dan ook een breed publiek aan te spreken.

Met een jeugdige leeftijd van 26 jaar heeft dodie al heel wat op haar palmares staan. Ze scoorde twee top 10-EP’s, verkocht de Roundhouse in Londen, het Hollywood Palladium en Terminal 5 in New York uit en zet zich in voor mentale gezondheid als ambassadrice van de organisatie Unreal.

Van YouTube recht naar het grote podium van de Ancienne Belgique! Laat je betoveren door de dromerige muziek van dodie! Tickets voor het concert van 17 mei 2022 zijn te koop vanaf vrijdag 9 juli om 10u via greenhousetalent.be.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Related Events

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER