GreenhouseTalent
Menu

EZHEL

Ezhel
EzhelEzhelEzhel

Agenda

 • 01.04.2020
  Ancienne Belgique, Brussel
  UPDATE CORONAVIRUS: Concert uitgesteld. Meer info volgt.
  Verkoop: abconcerts.be
  Moved

De Belgische overheid heeft beslist dat alle evenementen over heel het land t.e.m. 5 april 2020 moeten worden afgelast m.b.t. het coronavirus. Deze ingreep is nodig om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Ticketkopers worden via e-mail op de hoogte gebracht van zodra er meer nieuws is. Bedankt voor je begrip en geduld in deze uitzonderlijke situatie. 

---

 

Na een volledig uitverkochte Europese tournee in 2019, komt Ezhel opnieuw naar Europa! Vorig jaar maakte hij nog een succesvolle passage in Het Depot en op woensdag 1 april zal de Turkse rapper halt houden in de Ancienne Belgique.

 

Domestic rap ontwikkelde zich tot één van de meest populaire genres van Turkije. Ezhel is zonder twijfel een speerpunt van de jongerenbeweging in zijn land. Zijn debuutalbum 'Müptezhel’ (Nederlands: waardeloos) is moeilijk in één genre onder te brengen. Hijzelf beschrijft zijn muziek als een mix tussen Anatolische UrbanCore, Hiphop, Reggae-Dub en Trap. Zijn teksten gaan over het dagelijkse leven van de jeugd in zijn thuisbasis Ankara en bevatten ook sociale kritiek.

 

De Turkse rapper werd wereldwijd nieuws toen hij in mei 2018 werd gearresteerd voor het verheerlijken van drugs, wat in Turkije bestraft kan worden met een celstraf tot 10 jaar. Duizenden jongeren eisten de vrijlating van Ezhel - de hashtag #freeezhel was de meest gedeelde hashtag op dat moment in Turkije. Na een maand in voorhechtenis, werd Ezhel vrijgelaten na slechts enkele minuten in de rechtbank.

 

'Şehrimin Tadı’ (Nederlands: de smaak van mijn stad) is een voorbeeld van Ezhels sound: gedreven door beats, rijk aan bas met reflecterende songteksten. De video heeft maar liefst meer dan 62 miljoen views op YouTube. Het is wel duidelijk: de meest succesvolle Turkse artiest van het moment veroverde alvast de Europese diaspora en ver daarbuiten!

 

Op woensdag 1 april krijg je een nieuwe kans om Ezhels skills te ontdekken!

Links | Ezhel

Voorbije concerten van Ezhel

 • 30.03.2019
  Het Depot, Leuven