GreenhouseTalent
Menu

EZHEL

Ezhel
EzhelEzhelEzhel

Agenda

Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus werd de Europese tournee van Ezhel uitgesteld, waaronder ook het concert op 1 april in de Ancienne Belgique. Maar we hebben goed nieuws: het concert van Ezhel wordt verplaatst naar vrijdag 27 november 2020 in La Madeleine. Opgelet: het concert zal dus niet langer plaatsvinden in de Ancienne Belgique, maar in La Madeleine (op slechts 650 meter van de Ancienne Belgique).

---

 

Na een volledig uitverkochte Europese tournee in 2019, komt Ezhel opnieuw naar Europa! Vorig jaar maakte hij nog een succesvolle passage in Het Depot en op vrijdag 27 november zal de Turkse rapper halt houden in La Madeleine.

 

Domestic rap ontwikkelde zich tot één van de meest populaire genres van Turkije. Ezhel is zonder twijfel een speerpunt van de jongerenbeweging in zijn land. Zijn debuutalbum 'Müptezhel’ (Nederlands: waardeloos) is moeilijk in één genre onder te brengen. Hijzelf beschrijft zijn muziek als een mix tussen Anatolische UrbanCore, Hiphop, Reggae-Dub en Trap. Zijn teksten gaan over het dagelijkse leven van de jeugd in zijn thuisbasis Ankara en bevatten ook sociale kritiek.

 

De Turkse rapper werd wereldwijd nieuws toen hij in mei 2018 werd gearresteerd voor het verheerlijken van drugs, wat in Turkije bestraft kan worden met een celstraf tot 10 jaar. Duizenden jongeren eisten de vrijlating van Ezhel - de hashtag #freeezhel was de meest gedeelde hashtag op dat moment in Turkije. Na een maand in voorhechtenis, werd Ezhel vrijgelaten na slechts enkele minuten in de rechtbank.

 

'Şehrimin Tadı’ (Nederlands: de smaak van mijn stad) is een voorbeeld van Ezhels sound: gedreven door beats, rijk aan bas met reflecterende songteksten. De video heeft maar liefst meer dan 62 miljoen views op YouTube. Het is wel duidelijk: de meest succesvolle Turkse artiest van het moment veroverde alvast de Europese diaspora en ver daarbuiten!

 

Op vrijdag 27 november krijg je een nieuwe kans om Ezhels skills te ontdekken!

Links | Ezhel

Voorbije concerten van Ezhel

  • 30.03.2019
    Het Depot, Leuven