SearchFRMenu
Home / Agenda / George Dalaras / Concertagenda

Concertagenda George Dalaras

Meer events

Over George Dalaras

'GEORGE DALARAS UNPLUGGED REMBETIKO'
Griekse levende folklegende op 1 mei 2014 in Bozar, Brussel

Het Balkan Trafik Festival beleeft van 1 tot 4 mei zijn bruisende achtste editie, met tal van evenementen voor een breed publiek. Levende legendes en virtuoze musici van de traditionele muziek, jazz en rock: deze intense mengeling van genres is uniek in Europa. Wie de wereld van Balkan Trafik binnenstapt komt terecht in een bevreemdende omgeving, die garant staat voor onvergetelijke ontmoetingen en onverwachte emoties. De perfecte sfeer om een feestje te bouwen, dat mogen festivalgangers verwachten van deze nieuwe editie!

Liefhebbers van de Griekse blues mogen nu al in hun handen wrijven. Opener van het Balkan Trafik Festival is niemand minder dan de Griekse levende legende George Dalaras. Op 1 mei 2014 houdt de 'Rembetiko show 2014' halt in het Paleis voor Schone Kunsten. Dalaras zal er een 'unplugged' hommage aan de rebetika traditie brengen. Hij heeft speciaal voor zijn nieuwe tournee een aantal traditionele liederen geselecteerd die hij -samen met zijn tien muzikanten- zo authentiek mogelijk zal brengen. De Griekse instrumenten (bouzouki, baglama, oed en tzouras) zullen enkel via microfoons versterkt worden, zodat het geluid zo echt en puur mogelijk zal klinken.

Dalaras is zonder twijfel een van de belangrijkste muzikale ambassadeurs van Griekenland. In zijn ruim 40-jarige carrière verkocht de populaire folkzanger al meer dan 12 miljoen platen en bracht hij zo'n 70 CD's uit, waarvan er meerdere multi-platina werden. Met zijn krachtige en melancholische stem brengt hij zijn fans steevast in vervoering. Hoewel George (Giorgos) Dalaras nooit ver is afgeweken van zijn muzikale wortels, heeft hij de afgelopen jaren succesvol elementen van latin, rock, oosterse- en folkmuziek aan zijn repertoire toegevoegd. Hij werkte onder andere samen met artiesten als Sting, Bruce Springsteen, Al Di Meola, Paco de Lucía, Jethro Tull, Goran Bregovic, Dulce Pontes, en vele anderen.

George Dalaras was de eerste Griekse zanger die ook buiten zijn thuisland grote concerten gaf. Hij stond onder meer in The Royal Albert Hall (Londen), l'Olympia (Parijs) en triomfeerde ook op diverse grote internationale festivals. De populaire folkzanger had zelfs de eer om ooit op het verjaardagsfeest van Nelson Mandela op te treden. Ook bij ons is hij een zeer graag geziene gast.

Ontdek George Dalaras

Past events