SearchFRMenu
Kunde

Kunde, Ma 15.07.2024, Gent Jazz Gent

Ma15.072024
Tickets via:gentjazz.be

Over Kunde

Kunde (Ku:ndeɪ) aka Joram Kunde Boumkwo is een Belgisch-Kameroense rapper, producer en multi-instrumentalist die hiphop met elementen van hedendaagse jazz, P-funk en afrobeat vermengd. Omringd door de Pan-Afrikaanse polyritmische muziek van zijn vader en zijn eigen collectie nineties hiphop, ontwikkelde hij als tienjarige een passie voor beatboxen en beatmaking. Later ontplooide de Gentse artiest zich tot pianist, vocalist en basgitarist. Als volledig autodidact creëerde hij zijn unieke sound die doet denken aan artiesten als Anderson .Paak, Patrice Rushen, Quincy Jones, Fela Kuti en Kendrick Lamar.

Zijn debuutalbum 'Dandelion’ wordt op 9 februari 2024 uitgebracht op W.E.R.F. Records. In dit conceptalbum gebruikt hij storytelling, rap, spoken word en field recordings van zijn ervaringen in Kameroen om de complexiteit van zijn Afro-Belgische identiteit, intergenerationeel trauma, toxische masculiniteit en neokolonialisme te verkennen. Zijn eerlijke en rauwe teksten worden gedragen door warme en dansbare klanken. Net als in zijn vorige instrumentale album 'Meanwhile' (San-Kofa Rhythm Records, 2021) en EP 'From Roots to Fruits' (Mellow Minds, 2018) verweeft hij moeiteloos verschillende genres tot een groovy en kleurrijk geheel.

Onlangs breidde hij zijn soloproject uit tot een zinderende live bandervaring met Léa Kadian (bas), Creo Cristoria (saxofoon), Jérôme Pringiers (toetsen) en Simon Derover (drums). Zijn energieke concerten laten niemand onbewogen!

Ontdek Kunde