SearchFRMenu
Home / Agenda / Lake Street Dive / Concertagenda

Concertagenda Lake Street Dive

Meer events

Over Lake Street Dive

Lake Street Dive is een kwartet met leden uit alle uithoeken van de Verenigde Staten. Ze leerden elkaar kennen als studenten in New England Conservatory, waar ze nummers begonnen te schrijven die laveren tussen jazz, gospel, blues en Motown soul. Sporen van Amy Winehouse, Bonny Raitt, Fleetwood Mac en Paul McCartney vervolledigen hun aanstekelijke mix van invloeden.

 

Een fortuinlijke cover van 'I Want You Back’ van Jackson 5, gefilmd op een straathoek, gafde groep een grote duw in de rug, met ondertussen meer dan drie miljoen views. Kort daarna nodigde T Bone Burnett hen uit voor de 'Another Day, Another Time’ concertavond in New York Hall en sindsdien zijn ze lievelingen van The New Yorker en Rolling Stone. Lake Street Dive maakte een onvergetelijke indruk met directe impact: ze verhuisden van knusse clubs naar heuse zalen en ze waren te gast bij tvshows zoals o.a. Conan en Late Show with David Letterman.

 

In 2011 en 2012 brachten ze in eigen beheer 'Lake Street Dive’ en de EP 'Fun Machine’ uit, maar vooral het album 'Bad Self Portraits’ uit 2014 zette Lake Street Dive op de kaart. In februari komt de nieuwe plaat 'Side Pony’, met knipogen naar pop, r’n b, soul en sixties rock.

 

Na een gesmaakt concert in AB Club staan ze nu op 8 april in TRIX. "We want to sound like The Beatles and Motown had a party together,” zegt drummer Mike Calabrese. De groep slaagt er steeds in om de energie van het publiek om te zetten in een onvergetelijke concertervaring, dit wordt dus een concert om aan te stippen in de agenda!


Facebook event: Trix

Ontdek Lake Street Dive

Past events