SearchFRMenu
Levellers

Levellers, Za 16.11.2024, Ancienne Belgique Brussel

Over Levellers

Op zaterdag 16 november komt de Britse band Levellers naar de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 8 maart om 10 uur.

Opgericht in Brighton in 1988 braken Levellers drie jaar later wereldwijd door met het album 'Levelling The Land’. Songs als 'One Way’, '15 Years’, 'Far From Home’, 'Liberty Song’ of 'Battle Of The Beanfield’ herdefinieerden het Britse muzieklandschap in 1991 en legden de basis voor de drie daaropvolgende decennia. In 2020 bracht de groep met 'Peace’ een nieuw studioalbum uit dat meteen op de achtste plaats landde in de UK Official Album Charts. Twee jaar eerder waren ze al op 12 binnengekomen met 'We The Collective’, een plaat vol akoestische bewerkingen van eerdere succesnummers in een productie van John Leckie (Radiohead, Stone Roses, Novastar) en opgenomen met een achtkoppig strijkersensemble in de legendarische Abbey Road Studios. Verder surfend op het akoestische succes van dat album verscheen er in maart 2023 een opvolger, 'Together All The Way’, en een bijbehorende akoestische theatertournee.

2023 was sowieso een bijzonder jaar voor Levellers. Niet enkel vierden ze het heuglijke feit van 35 jaar een band te zijn. Ook het door de bandleden opgerichte 'Beautiful Days Festival’ mocht 20 jaar op de teller schrijven. Het groeide uit tot een van de grootste, onafhankelijke festivals in de UK.

Voor het concert in Ancienne Belgique worden de instrumenten terug ingeplugd om hun gekende folk- of indierock met invloeden uit de punk van extra power te voorzien.  En dit onder het waakzaam oog van originele leden Mark Chadwick (zang, gitaar, banjo), Jeremy Cunningham (bas, bouzouki), Charlie Heather (drums) en John Sevink (fiddle), aangevuld met Dan Donnelly (gitaar) en Matt Savage (zang, toetsen). Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 8 maart om 10 uur.

Ontdek Levellers