GreenhouseTalent
Menu

MORCHEEBA

Morcheeba
MorcheebaMorcheebaMorcheeba

Agenda

De lokale autoriteiten hebben beslist dat alle indoor evenementen in Brussel vanaf 1.000 mensen t.e.m. 31 maart moeten worden afgelast m.b.t. het coronavirus. Daarom zal het concert van Morcheeba op vrijdag 13 maart in La Madeleine noodgedwongen uitgesteld worden.

 

Statement Belgische regering:

De regering adviseert om evenementen vanaf 1.000 mensen die zich binnen afspelen, af te gelasten. Dat maakte premier Sophie Wilmès dinsdagmiddag bekend op een persconferentie. De ingreep is nodig om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, klinkt het. De regering adviseert ook om schoolfeesten en schoolreizen uit te stellen. De lokale Brusselse autoriteiten beslisten om dit advies bindend te maken en om alle indoor evenementen vanaf 1.000 mensen in Brussel af te gelasten.

 

Tickets voor het concert blijven geldig voor de nieuwe datum. We zijn samen met het management van Morcheeba op zoek naar een nieuwe mogelijke datum in het najaar van 2020. Van zodra die beslist wordt, brengen we alle ticketkopers op de hoogte.

---

 

Op 13 maart 2020 komen de triphop-pioniers Morcheeba het beste van zichzelf geven in zaal La Madeleine te Brussel.

 

In 2018 kondigden originele Morcheeba-leden Skye Edwards en Ross Godfrey hun comeback aan. Na 'Blaze Away’ - de negende studioplaat die verscheen op 1 juni 2018 - volgde een zeer succesvolle wereldtournee langs zalen (2018) en festivals (2019). Volgend voorjaar krijgen de Belgische Morcheeba-fans een extra kans om de unieke combinatie van Downtempo, Trip Hop, Rhythm and Blues, Rock, Folk Rock, Dub Reggae en Pop live mee te maken in een knusse zaal.

 

De nummers op 'Blaze Away’ kwamen op een zeer organische manier tot stand. De meeste zangpartijen van Skye werden live ingezongen, twee nummers zijn Franstalig en het uitkiezen van medewerkers op de plaat (Roots Manuva, Benjamin Biolay, Robert Logan en Kurt Wagner) gebeurde intuïtief. "Wanneer we iemand tegenkwamen die we leuk vonden en mee wilden samenwerken, vroegen we het gewoon”.

 

Live wordt het duo aangevuld door de zoon (Jaega - drum) en man (Steve Gordon - bas) van Skye. Verwacht u op 13 maart aan nieuw werk, de klassiekers ('Otherwise’,’Trigger Hippie’, 'The Sea’, 'Rome wasn’t built in a day’) en covers ('Let’s Dance’ en 'Summertime’).

 

De lente wordt volgend jaar in Brussel een week vroeger dan voorzien ingezet. Mis uw afspaak met Morcheeba niet!

Links | Morcheeba

Voorbije concerten van Morcheeba

 • 13.03.2020
  La Madeleine, Brussel
 • 11.03.2020
  TivoliVredenburg, Utrecht
 • 18.08.2019
  Live at Amsterdamse Bos, Amsterdam
 • 18.02.2019
  Het Depot, Leuven
 • 17.02.2019
  Doornroosje, Nijmegen
 • 16.02.2019
  Melkweg, Amsterdam
 • 06.07.2014
  Birds of Paradise, Eindhoven