SearchFRMenu
Pablo Brooks

Pablo Brooks, Do 07.11.2024, Melkweg Amsterdam

Do07.112024New date

Over Pablo Brooks

Na een strak uitverkochte show in Melkweg Upstairs begin 2023, keert Pablo Brooks in 2024 terug naar Nederland voor twee shows in Melkweg, Amsterdam en Rotown, Rotterdam. 

De Duitse Pablo Brooks heeft in de afgelopen twee jaar meer dan 50 shows gespeeld met zijn band, waarvan de meeste uitverkocht waren. Hij heeft hoofdacts gedaan in heel Duitsland, evenals in Amsterdam en Antwerpen, en zelfs zijn eerste headliner-show in Londen.

"Pleaser" is zijn tweede EP, die gaat over het gevoel jezelf te verliezen. Het gaat over relaties met geliefden en vrienden, maar nog belangrijker is de verwarrende relatie met jezelf als jongvolwassene. Hoe men liefde en lust, verlangen en plezier, woede en bitterheid en zelfsabotage ervaart, en hoe deze emoties veranderen in de context van het pijnlijke proces van volwassen worden.

Brooks schrijft visuele nummers, als een filmscène uit de jaren 80 van een donkere stad, gekleed in neonfluorescerende nacht. De meeste nummers voor dit album werden geschreven in de metro, ofwel op weg naar het feestje of op de terugweg. Een rustige plek om te observeren, het album draagt ​​een gevoel van hopeloos verlangen, naar dingen die je wanhopig wilt, maar weet dat je niet kunt bereiken.

Zijn pophits over jeugd, verlies, geestelijke gezondheid en queerness zijn zo scherp en onverschrokken dat het hele publiek bij zijn shows elke tekstregel van boven naar beneden kan meezingen. Pablo Brooks staat met een bom energie op het podium, net zo verbonden met zijn teksten als zijn jonge publiek.

Ontdek Pablo Brooks