SearchFRMenu

Rhiannon Giddens

De Standaard (****): "Ze is een van de beste zangeressen in de VS, op de piek van haar kunnen in fantastische songs als 'Too little too late’, 'Yet to be’ (met Jason Isbell) en het dreigende 'Another wasted life’. "

___

Rhiannon Giddens voegt een Belgische stop toe aan haar "You’re The One” tour. Op 14 februari 2024 stelt ze samen met band, tijdens een exclusief concert, haar gloednieuwe plaat voor. 

Giddens bouwde een unieke en iconische carrière uit door haar folkmuziek, geworteld in traditie met hedendaagse gevoeligheden, uit te breiden naar zowat elk denkbaar gebied.

One of the most important musical minds currently walking the planet.” - American Songwriter

Few artists are so fearless and so ravenous in their exploration.” - Pitchfork

"Her voice is a perpetually soulful marvel.” - The New York Times

Als stichtend lid van de old-time stringband "The Carolina Chocolate Drops” - goed voor een MacArthur "Genius Grant" - en als componist van opera, ballet en film, heeft Giddens haar werk gecentreerd rond de missie om mensen die in de Amerikaanse muziekgeschiedenis eerder over het hoofd zijn gezien of uitgewist zijn terug een plaats te geven. Ze pleit voor een nauwkeuriger begrip van de muzikale oorsprong van haar land door middel van kunst. En dat leverde haar recent voor de opera 'Omar’ - die ze samen met Michael Abels schreef - de Pulitzerprijs in Muziek op.

Op 18 augustus 2023 verscheen Giddens’ langverwachte studioalbum You're The One. De plaat is een verzameling nummers die ze in de loop van haar carrière heeft geschreven en die zijn geproduceerd door Jack Splash (Kendrick Lamar, Solange, Alicia Keys, Valerie June, Tank and the Bangas). Op de plaat staan ook bijdragen van Giddens' partner, multi-instrumentalist Francesco Turrisi, evenals Dirk Powell, Jason Sypher en de Congolese gitarist Niwel Tsumbu. Singer-songwriter Jason Isbell is te horen op het nummer 'Yet to Be'. Giddens over de plaat: 'I hope that people just hear American music. Blues, jazz, Cajun, country, gospel, and rock—it's all there. I like to be where it meets organically. They're fun songs, and I wanted them to have as much of a chance as they could to reach.'

Samen met band stelt ze haar plaat "You're The One" aan je voor in de AB op 14 februari 2024.

Line-up: 

Rhiannon Giddens - vocals, banjo, viool
Francesco Turrisi - keys, accordeon, percussie
Dirk Powell - keys, gitaar, viool, accordeon, vocals
Jason Sypher - bass
Niwel Tsumbu - gitaar
Attis Clopton - drums

Lees meer...Minder

Tickets & info