SearchFRMenu
Richard Dawkins

Richard Dawkins, Za 09.11.2024, Koningin Elisabethzaal Antwerpen

Over Richard Dawkins

"An Evening with Richard Dawkins and Friends” houdt halt op 9 november in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. De Britse professor Richard Dawkins, wereldberoemd als evolutiebioloog, populair-wetenschappelijk schrijver en publiek spreker start in september met zijn langverwachte tour 'Reason Reignited’ doorheen de VS, Canada, het VK en Europa. De ticketverkoop voor de interactieve lezing met Richard Dawkins start op vrijdag 19 april om 10u via greenhousetalent.com.

De tourtitel: 'An Evening with Richard Dawkins and Friends’ benadrukt dat Dawkins vooral in gesprek wil gaan met zijn publiek. Hij wil spontane gesprekken voeren over wetenschap, religie en het leven op aarde maar ook daarbuiten. Met zijn kenmerkende eerlijkheid en gevatheid belooft Dawkins een avond vol wijsheid en inzicht. Daarnaast stelt hij in primeur ook zijn aankomende boek voor: "The Genetic Book of the Dead”. Een boek dat ingaat op het transformerende potentieel van DNA binnen de evolutieleer.

Dawkins staat bekend om zijn onverbloemde pleidooi voor wetenschap en kritisch denken. Hij wordt wereldwijd geroemd om zijn eerlijke kritiek op religie en traditie. Daarnaast is Dawkins ook een voorvechter van wetenschappelijke geletterdheid en het rationeel denken, vooral in de opvoeding van jongere generaties. Zijn constante zoektocht naar de waarheid en zijn erkenning van de schoonheid van het leven op aarde hebben hem tot een veel gevraagd en vooraanstaand wetenschapper gemaakt. Hij slaagt erin om een toegankelijk verhaal te bouwen rond wetenschappelijke en existentiële vragen als "Wat doen we hier?" en "Wanneer is het leven begonnen?". En voor die uitmuntende prestaties werd hij ook in ons land geprezen. Zo ontving hij in 2005 een eredoctoraat van de Universiteit Brussel en in 2009 van de Universiteit Antwerpen. Ook bekleedt hij een bijzondere leerstoel, de Charles Simonyi Chair in the Public Understanding of Science, aan de universiteit van Oxford.

"Er is niets in de evolutietheorie wat buitenaards leven tegenspreekt. Ja, ik veronderstel dat er zich nog ander intelligent leven bevindt in ons universum.” Dit is maar een de vele uitspraken waar Dawkins om bekend staat. Hij schreef tal van bestsellers zoals: "The Selfish Gene”, "Unweaving The Rainbow” en "The God Delusion”. Dawkins weet miljoenen mensen te boeien met zijn scherpe geest een glasheldere pen waarmee hij zijn passie voor wetenschappelijk onderzoek doorgeeft.

Verwacht je aan een avond vol verhelderende theorieën, waarin je rechtstreeks in dialoog kan gaan met Richard Dawkins. Op 9 november in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Ontdek Richard Dawkins