GreenhouseTalent
Menu

SOWETO GOSPEL CHOIR

Soweto Gospel Choir
Soweto Gospel ChoirSoweto Gospel ChoirSoweto Gospel Choir

Agenda

Het Soweto Gopsel Choir, bekroond met een Grammy Award voor hun laatste album 'Freedom’ (2019), grijpt je al bij hun eerste klanken naar de keel. Hun prachtige liederen zijn een eerbetoon aan de Zuid-Afrikaanse bewegingen in hun strijd voor vrijheid en democratie. In december zal het nog nooit zo warm geweest zijn in België, want dan brengt het Soweto Gospel Choir hun 'Freedom’ concert naar het Koninklijk Circus Brussel (3/12), Cultuurcentrum Hasselt (4/12), De Grote Post Oostende (5/12) en de Koningin Elisabethzaal Antwerpen (6/12).

 

Het Soweto Gospel Choir werd in 2002 opgericht in Soweto, Zuid-Afrika. Sindsdien brengt het meer dan 30-koppig koor een eigenwijze mix van traditionele liederen, spirituele songs, reggae en internationale klassiekers. Tot het koor behoren enkele van de meest indrukwekkende vocalisten uit Zuid-Afrika. Al bijna twee decennia inspireren ze wereldwijd het publiek met hun shows waar hoop en vreugde van het podium spatten en geweldige vocale harmonieën nog lang nazinderen.

 

Met een goed gevuld erelijstje aan samenwerkingen en optredens veroveren ze de harten van een zeer divers publiek. Zo deelden ze reeds het podium met enkele grote namen uit de muziekwereld zoals U2, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Robert Plant, Celine Dion, Red Hot Chili Peppers en Josh Groban.

 

In 2019 sleepte het Zuid-Afrikaanse koor hun derde Grammy Award in de wacht voor hun laatste album 'Freedom’. Met een opzwepend repertoire brengen deze kleurrijke stemmen vrijheidssongs ter ere van de vader van hun Regenboognatie, Nelson Mandela, maar ook internationale gospelklassiekers staan op het programma, waaronder een wervelende interpretatie van Leonard Cohens 'Hallelujah’ en een buitengewone vertolking van 'Amazing Grace’ met meer dan 15 miljoen views op YouTube.

 

"Meticulous and unstoppable…spirited and spectacular.”  (The New York Times)

 

"Soweto Gospel Choir is nothing less than an international treasure. You simply can’t fake the type of joy that the singers pour into the music….fans were swept away.”  (JazzTimes, Montreal)

 

"It’s impossible to spend an hour with them and not leave with a big smile on your face.”  (In Daily * * * *)

 

Links | Soweto Gospel Choir