SearchFRMenu

Youssou N'Dour

Met zijn unieke mix van Senegalese mbalax, Cubaanse muziek, hip hop, jazz en soul groeide hij in het Westen, Noorden en het Zuiden uit tot één van de grootste levende Afrikaanse muzikanten. Van 1977, de start van zijn muziekcarrière met L'Étoile de Dakkar, tot nu: Youssou N' Dour is al die tijd uiterst relevant gebleven, zowel politiek-sociaal als muzikaal. Deze klepper kleurt de affiche van het Festival des Libertés in Brussel op 16 oktober! Tickets zijn te koop via greenhousetalent.com.

In Senegal wordt N’Dour de koning van mbalax genoemd, een muziekstijl waarin traditionele Senegalese ritmes vermengd worden met jazz, rock en Caribische muziek. In het buitenland wordt hij sinds zijn concert met Peter Gabriel in de jaren tachtig door grote artiesten aangezocht. Zo werkte hij samen met bekende artiesten als Neneh Cherry en Wyclef Jean. In 1998 schreef en zong hij samen met Axelle Red de openingshymne voor de wereldbeker voetbal. Ook zijn samenwerkingen met Marsalis en Ryuichi Sakamoto bewijzen de veelzijdigheid van deze artiest.

De Senegalese wereldster heeft nooit een geheim gemaakt van zijn engagement voor een rechtvaardigere wereld. Sinds zijn strijd voor de vrijlating van Nelson Mandela in de jaren tachtig, zong de man voor de meest uiteenlopende goede doelen: van mensenrechten tot armoedebestrijding. Hij steunde organisaties als Amnesty International, Unicef en de United Nations. Afrika's bekendste ambassadeur schopte het in 2012 zelfs tot Minister van Cultuur. Het is dan ook terecht dat de New York Times hem tot "One of the world's greatest singers'' uitroept. Met zijn hartverwarmende stem, aanstekelijke Afrikaanse ritmes en beklijvende teksten, beroert hij ziel en ledematen, keer op keer! 

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER