SearchFRMenu

Ibrahim Maalouf raast door België vanaf april

21 Maart 2022

Frans-Libanese componist-trompettist Ibrahim Maalouf komt naar België in acht zalen en drie verschilende projecten. Maaloufs talent om allerlei genres te vermengen wordt al meer dan tien jaar overal ter wereld geprezen. Op zijn album 'S3NS' (2019) bewijst hij wederom veelzijdig te zijn. Hij werkte er voor het eerst samen met latin muzikanten van Midden- en Zuid-Amerika. Deze tour gepland voor het najaar van 2021 werd verplaatst naar het voorjaar 2022. In april houdt de Frans-Libanese componist-trompettist met dit album halt in een uitverkocht Koninklijk Circus, De Roma en Jazz à Liège. 

 

In 2020 liet hij zijn magnum opus '40 Mélodies' op de wereld los en knoopt hij een tour aan die passeert in GenkDoornikBergen en Brugge. Samen met de Belgische klassegitarist François Delporte fileert hij zijn oeuvre tot fonkelende pareltjes die hij zachtjes je oor inblaast. Maalouf beroert ziel en ledematen met improvisatie, vernieuwende klanken en de allermooiste noten. 

 

Binnenkort brengt hij zijn zestiende album uit dat hij in primeur op Gent Jazz zal voorstellen. Het belooft een verrassend album te worden waarmee Maalouf een nieuwe weg inslaat. Op de plaat wordt hij vergezeld door een rist aan indrukwekkende klassebakken. Hij mixt er jazz met rap, wereldmuziek en klanken uit het Midden-Oosten. 

 

Maalouf zorgt keer op keer voor een heerlijk feestje en blaast muziek uit alle windstreken naar je toe! Tickets en verdere info vind je via  greenhousetalent.com.

 

Tickets & info