SearchFRMenu
Home / Agenda / Ibrahim Maalouf / Concertagenda

Concertagenda Ibrahim Maalouf

Over Ibrahim Maalouf

Een gloednieuwe show met vijf trompetten!

Na 17 albums, waaronder 'Capacity to Love' in 2022, en een prestigieuze nominatie tijdens de Grammy Awards in Los Angeles, is de Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf terug met een verbluffend muzikaal project: 'Trumpets of Michel Ange’. 

T.O.M.A., een acroniem voor 'Trumpets of Michel Ange', is een avontuur in filosofie, geschiedenis en muziek dat ons meeneemt naar een wereld waar folklore en moderniteit samenvloeien. Samen met negen muzikanten, waaronder vijf trompettisten, brengt Maalouf muziek die geraffineerd, veeleisend en toegankelijk is voor een zo breed mogelijk publiek. T.O.M.A. overstijgt genres en is geïnspireerd op jazz, pop, wereldmuziek en urban. Ibrahim Maalouf legt hiermee de basis voor een ambitieus levensproject dat ons wil samenbrengen rond gedeelde waarden.

"Maaloufs trompet lacht, huilt, treurt, zingt en vertelt ons prachtige verhalen. Oneindig tedere en de meest uitzinnige ritmes wisselen elkaar af. Ibrahim Maalouf slaagt erin een grootse show toch intiem te laten voelen.” François Delétraz, Le Figaro

T.O.M.A is tevens het merk van de trompet ontworpen door instrumentenbouwer Adrien Jaminet en Ibrahim Maalouf. Een trompet die trouw is aan de Franse traditie en een exacte kopie is van het model waarmee Ibrahim speelt. Kenmerkend aan deze trompet is dat het een vierzuiger is om een kwarttoon te kunnen spelen, een instrument dat 60 jaar geleden door zijn vader, Nassim Maalouf, werd bedacht.

Maaloufs talent om allerlei genres te vermengen wordt al meer dan tien jaar overal ter wereld geprezen. Als tiener won Ibrahim de grootste internationale wedstrijden ter wereld en begon hij een carrière als klassieke solist. Vanaf de jaren 2000 werd hij echter een vaste waarde, zowel in de pop- en de jazzwereld als in de wereldmuziek, mede dankzij zijn improvisatietalent. Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Tryo, Matthieu Chédid, Lhasa de Sela en tal van andere artiesten met de meest uiteenlopende stijlen doen een beroep op hem.

Trumpets of Michel Ange:

Ontdek Ibrahim Maalouf

News

Related Events

Past events