SearchFRMenu

Milow

De juiste plaat maken op het juiste moment. De tijdsgeest vatten. Dat is de uitdaging waar elke artiest voor staat. Na twee sombere jaren van gedwongen binnen zitten, corona-chaos en de lockdowns die daar het gevolg van waren, heeft het publiek geen behoefte aan donkere, neerslachtige platen. We snakken allemaal naar licht, en naar het sociale contact dat ons al die tijd ontzegd is geweest. Op een moment dat de meesten hard op de rem gingen staan, wilde Milow spontaan nummers uitbrengen. Eerst kwam 'Whatever It Takes’, een complexloze optimistische popsong op een aanstekelijke Motown-beat. Intussen is de single meer dan 22 miljoen keer gestreamd (enkel 'Howling at the Moon’, 'You Don’t Know’ & 'Ayo Technology’ haalden meer Spotify streams). Het succes werkte enorm motiverend. Een paar maanden later volgde het al even catchy 'ASAP’, en ook dat werd een grote hit. "Ik heb me niet moeten afvragen welke muziek ik op mijn veertigste moest maken. Dat was misschien wel het enige voordeel van de corona-chaos: die eerste twee songs bepaalden meteen de toon van de volgende plaat, nog voor ik er goed en wel aan begonnen was.” 

'Nice To Meet You’ is Milow’s meest uitgesproken popplaat sinds 'North and South’ (2011). Zijn meest spontane ook, wat niet vanzelfsprekend is voor een artiest die al zes albums op de teller heeft. Meer dan ooit zet hij in op uptemposongs en melodie. Met 'Nice To Meet You’ stelt Milow zich opnieuw voor en steekt hij als eerste de hand uit. Nooit eerder gaf hij zoveel van zichzelf prijs, en liet hij zo diep in zijn ziel kijken. Nu we meer dan ooit behoefte hebben aan connectie en verbinding, heeft Milow daarmee de tijdsgeest gevat. En de juiste plaat op het juiste moment gemaakt.

Met zijn warme stem en gouden gevoel voor melodie en harmonie neemt Milow dit najaar het publiek wederom mee in zijn wonderlijk universum en laat hij iedereen kennismaken met zijn meest kwetsbare kant. Nice to meet you, Milow.

Lees meer...Minder

Tickets & info

News

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER