SearchFRMenu
Home / Agenda / Noordkaap / Concertagenda

Concertagenda Noordkaap

Over Noordkaap

De unieke live-performance van Noordkaap, die in de jaren negentig furore maakte met meer dan een dozijn hits na hun overwinning in HUMO's Rock Rally in 1990 met de Tura-cover 'Arme Joe', is twee decennia na het einde van de Nederlandstalige groep met zanger Stijn Meuris nog altijd even krachtig.

Naast hun onmiskenbare energie, uitmuntende muzikaliteit en ongeëvenaarde 'Sturm und Drang', zijn het vooral de nummers die het publiek raken. Hits zoals 'Panamarenko', 'Een Heel Klein Beetje Oorlog', 'Wat Is Kunst', 'Satelliet Suzy', 'Het Zou Niet Mogen Zijn', 'Druk In Leuven' en het nationale erfgoed 'Ik Hou Van U' zorgden er ook tijdens de recente concerten voor dat meerdere generaties fans zich betrokken en ontroerd voelden.

Nu heeft één van de meest energieke en muzikale livebands van ons land hun eerste concerten van 2024 aangekondigd. Afgelopen zomer stonden ze nog op tientallen podia verspreid over het land en sloten ze hun festivalzomer af met een zinderend optreden in het OLT Rivierenhof. Dit voorjaar komt Noordkaap naar Het Depot met drie 'Druk in Leuven’ concerten waar ze hun live reputatie opnieuw volledig zullen waarmaken. Bovendien zal het in 2024 precies dertig jaar geleden zijn dat de single 'Druk In Leuven’ de voorloper was van het album 'Gigant’, waarmee Noordkaap doorbrak bij een breder publiek.

Ontdek Noordkaap

Related Events

Past events