SearchFRMenu

Ibrahim Maalouf

Maaloufs talent om allerlei genres te vermengen wordt al meer dan tien jaar overal ter wereld geprezen. Op zijn album 'S3NS' bewijst hij wederom veelzijdig te zijn. Hij werkte er voor het eerst samen met latin muzikanten van Midden- en Zuid-Amerika. In het najaar 2021 trekt de Frans-Libanese componist-trompettist met dit album naar een uitverkocht Koninklijk Circus, De Roma en Jazz à Liège. In 2022 stelt hij zijn magnum opus '40 Mélodies' aan je voor. Samen met de Belgische klassegitarist François Delporte fileert hij zijn oeuvre tot fonkelende pareltjes die hij zachtjes je oor inblaast. Maalouf beroert ziel en ledematen met improvisatie, vernieuwende klanken en de allermooiste noten. Zijn talent om genres te vermengen, bracht hem op het podium met wereldsterren als Sting en Salif Keita. 

 

Als tiener won Ibrahim de grootste internationale wedstrijden ter wereld en begon hij een carrière als klassieke solist. Vanaf de jaren 2000 wordt hij echter een vaste waarde, zowel in de pop- en de jazzwereld als in de wereldmuziek, mee dankzij zijn improvisatietalent. Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Tryo, Matthieu Chédid, Lhasa de Sela en tal van andere artiesten met de meest uiteenlopende stijlen doen een beroep op hem.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Related Events

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER